Sights and activities

Hammarö Skärgårdsmuseum

Hammarö, Värmlands län

Categories

  • Attraction

Mitt i Hammarö kulturbygd hittar du Hammarö skärgårdsmuseum, alldeles intill klipporna vid Vänerns strand.

Grunden för museet är den unika samling föremål från det gamla vänerfisket som Arne Ericsson i Bäckvik testamenterade till kommunen. En andra och senare tillkommen del av museet är en utställning om livet på fyrarna i Vänern.

Det visas också en fotoutställning om fisket i äldre tider på Hammarö och en ny utställning om Föreningen Hammarö Skärgårdsmuseum första fem år i museet.

Föreningen Hammarö Skärgårdsmuseum driver museet sedan hösten 2019.

De har under 2021 byggt en fiskebod och en isbinge efter mall av sådana historiska byggnader som finns på Rud på Hammarö. Dessa är nu inretts med saker som Arne Eriksson testamenterat till museet och Hammarö kommun. Vi har också många sorters äldre båtar att titta på och i hagen betar får som vi har över sommaren.

Inträdet är gratis .

Fika

Självklart kan du också köpa fika med vår berömda skärgårdsbulle och åtta sorters kakor och smörgås. Gratis inträde. Många passar också på att bada här då det är långgrunt och sandbotten.

Bokning

Man kan också boka guidning andra tider för mindre grupper. Det gäller tills vidare. Ring 070-52 30 197 i så fall. Det kostar 50 kr/person för en grupp. Skolor kan boka guidning kostnadsfritt.

Varmt Välkomna!

Aktuell information, kontaktuppgifter och öppettider finner du på www.skärgårdsmuseet.se

Facebook: https://www.facebook.com/hammaroskargardmuseum

Hammarö Skärgårdsmuseum

Hammarö kulturbygd

Nearby