Sights and activities

Sagostig i skogen

Gullspång, Västra Götalands län

Categories

  • To do

Upptäck sagans värld i vacker natur

Norr om Gullspång i Nunnestads skog hittar du en cirka kilometerlång mysig slinga. Att gå denna stig är en trevlig naturupplevelse för alla i familjen samtidigt som det retar sinnena till en upptäcksfärd.

''Efter ormdrakarna var inte steget långt till att börja rita på stenar och träd'', säger sagostigens skapare Charlotta Karlsson. ''Stubbar har fått dörrar och fönster. Trädstammar har fått ögon, grenar har blivit armar.''

Du som är uppmärksam kan se både tomtar och troll men också skapelser kända från olika sagoböcker. Det kan bli aha-upplevelser, som Plupp. Dessutom är chansen stor att du upptäcker något nytt varje gång du går stigen.

Känner du för det kan du även skriva en rad i gästboken i slutet av slingan.

Vägbeskrivning

Från väg 26 svänger du norr om Gullspång av mot Nunnestad, denna väg följer du ca 1 km tills du ser en blå skylt 'Nunnestad'. Här fortsätter du samma väg och ser du snart en lekplats på höger sida. På korsningen finns en skylt 'Sagoskogen' som pekar till vänster. Här svänger du av för att följa denna smala väg ca 150 m tills du igen får ett skylt som pekar till höger in i skogen. Här finns även möjlighet för att parkera en bil.

Nearby