Sights and activities

Konst & Design i Porslinsstaden

Lidköping, Västra Götalands län

Categories

  • Attraction

En dag full av konst och design

Besök Lidköpings Konsthall

Börja dagen mitt i den mysiga stadskärnan på Lidköpings konsthall. Förutom konstutställningar av så väl nationellt som internationellt kända konstnärer, finns även möjlighet att delta i workshops och lyssna till intressanta föreläsningar. Konsthallens ambition är att vara en attraktiv mötesplats för alla.

Torghandel och småstadsshopping

Efter ett besök på konsthallen kan ni strosa över torget och ta in atmosfären av den livliga torghandeln samt unna er själva lite småstadsshopping. I Lidköping finns en lång tradition av hantverk, design och mode som satt sin prägel på det unika utbudet i de personliga butikerna. Gör ett besök på Iittala Outlet vid Rörstrands Center. Här kan ni shoppa välkänt porslin från både Rörstrand och Arabia.

Fika på Rörstrand Museums Kafé

När energin börjar dala kan det vara läge för en fika på Rörstrand Museums Kafé vid Rörstrands Center. Här får ni i en lugn och rofylld miljö njuta av ett riktigt smarrigt bakverk så väl som väggar prydda av utställningar och porslin!

Designpromenaden

Vad passar bättre efter en fika-paus, än en skön promenad? Är du intresserad av konst och vill lära känna staden bättre kan vi rekommendera den guidade turen ”Designpromenaden” som ni hittar i vår app ”Läckö-Kinnekulle”. Turen tar er till keramiska utsmyckningar som finns runt om i Lidköping och ni får samtidigt ta del av intressant fakta om de olika konstverken.

Middag på Mellbygatans

Avrunda dagen med middag på White Guide-restaurangen Mellbygatans. Njut av god mat tillagade av lokala råvaror i en skönt avslappnande atmosfär med kunnig personal. Testa någon av deras väl valda ölsorter eller lyxa till det med en dessert efter middagen.

Vill du veta mer om konst och design i Destination Läckö-Kinnekulle? Kolla in vår portal för konst och design!

Nearby