Sights and activities

Gunnarskärs Antik & Kuriosa

Hammarö, Värmlands län

Categories

  • To do

Dan Henriksson tog över keramikverkstaden efter sin mor, Ingrid Henriksson då hon gick bort 2012. Efter några år utvecklades verksamheten till att även inkludera en antikbod vilken drivs tillsammans med systersonen Erik Söderström.

Keramiken är något Dan vuxit upp med och så att säga fått med modersmjölken. Verkstaden har funnits på samma adress sedan tidigt 80-tal och här arbetas det i stengodslera, en hållbar lera i vilken Dan skapar såväl bruks- som prydnadsgods. Muggar, skålar, tallrikar och koppar för köket samt diverse dekorationsgods som till exempel fiskar, hjärtan, ägg och mycket annat.

Antikboden har ett fokus på mycket kuriosa. Ett exempel på det är allt militärt som till mesta delen kommer från det forna Öst som till exempel DDR och Sovjet i form av medaljer, uniformer och annat. Utöver det finns glas och porslin, allmoge, sedlar, böcker samt mycket annat.

Båda verksamheterna är öppna enligt överenskommelse (se kontaktuppgifter). Mellan maj – augusti är det mer regelbundna öppettider som anslås på sociala medier.

Varm välkomna!