Event

2025-11-28 · 12:00

Julstämning med gästkockar på Kroppefjäll

Julstämning med våra gästkockar

Dessa kvällar serveras 3 rätters meny med dryckespaket som våra gästkockar komponerat tillsammans med kocken Astrid Olsson.

Det är våra gästkockar som gör kvällen och det är deras känsla som förgyller, det gemensamma är en trerättersmeny som har en touch av julkänsla.

Toppa kvällen med att sova över på Kroppefjäll B&B.

28 November

Radarparet Claes Eriksson och Tage Hansson, två pensionärer med ett stort whiskeyintresse, intar köket. Här väntas en meny lagad med värme, kärlek och ett tydligt budskap om JUL i goda vänners lag.

MENY

  • Förätt: Cremig grönkålsoppa med laxtartar och bröd
  • Varmrätt: Wallenbergare med ärtor och whiskeysås, serveras med potatismos
  • Dessert: Vaniljpannacotta toppad med saffransgelé och flarn

29 November

Chippet (Henrik Karlsson) som till vardags är brandman och jobbar på Optimera har sedan länge hängt vid grillen tillsammans med Jinge (Jan-Inge Holmqvist) - göteborgaren som driver flyttfirma. Med det gemensamma intresset grill kan vi ana vad det kommer vara för inslag just denna kväll!

MENY

  • Förrätt: Tartar på nöt smaksatt med dijonsenap och parmensanost
  • Varmrätt: Grillad hjort på kantarellbädd med rödvinsås och friterade potatiskroketter
  • Dessert: Apelsin o citronpossét med pepparkakscrunch

5 December

Patrik Adamsson håller till vardags låda i företaget TREPO och Milton Fast driver godisfabriken i Mellerud. Denna duo har dragit med sig lantbrukaren Gustav Hilmer för att fylla köket med mat, skratt och snack. Denna kväll kommer ha lokalproducerat i fokus och det går rykte om ett quiz!

MENY

  • Förrätt: Rökt laxrulle med äpple o avokado på salladsbädd med honungs dressing
  • Varmrätt: Kryddstekt fläskfilé på grönsaksbädd med glöggsås och potatispuck.
  • Dessert: Saffranskaka med frosting och choklad

Råvaror från Håverud rökeri, Hilmers lantbruk, Godisfabriken

6 December

Camilla Lindblom driver Modehuset Börsen och Kalle Lindblom driver TLAB, båda företagen ligger i Mellerud. Syskonen har förutom företagsamheten ett gemensamt och stort intresse för mat – denna kväll kan vi vänta oss en meny med lite extra finess!

MENY

  • Förrätt: Saffransdoftande räksoppa
  • Huvudrätt: Marinerad helstekt fläskfile med klyftpotatis och pepparsås, serveras med brysselkål, vitlöksfrästa champinjoner och ungsbakade körsbärstomater.
  • Dessert: Kanelkokta äpplen med knäckig crunch och färskostcrème

Priser:

Meny 3 rätters 495 kr / person

Boende (del i dubbelrum bokat i samband med middag) 600 kr / person

Boende i enkelrum (bokas i samband med middag) 900 kr / person

Tider:

18:00 Glögg

19:00 Start middag 3-rätters

BOKA

info@kroppefjall.com och 0530-41300

Rum och mat behöver förbokas. Dryck beställs på plats.