Sights and activities

Den lekfulla småstaden

Lidköping, Västra Götalands län

En dag full med aktiviteter

Börja dagen med att dyka ner i djupet och hälsa på de 38 fiskarterna i akvariet på Vänermuseet. Muséet har nu även en interaktiv lekutställning och under höstlovet finns aktiviteter för alla åldrar.

Efter en tur under ytan så passar talesättet ”Sjön suger” in och ni har med andra ord blivit hungriga. Ta er in till de centrala delarna av småstaden och ät lunch på förslagsvis Gågatans kök & bar som har mat som mättar både stora och små magar. Kanske lockar sedan lite familjevänlig shopping. Till exempel så finns både en mysig leksaksaffär och en anrik bokhandel som förutom spännande böcker också har lite kul pyssel.

Efter en förmiddag inomhus så finns det spring i benen vilket man kan leka ur sig på någon av Lidköpings alla fina lekplatser. Ett par förslag är Råda Lillängen eller Sjölunda. Missa inte heller den fina lekplatsen i Stadsträdgården med roliga figurer att klättra på.

Avsluta dagen med en gofika på Henrys Bageri, ett stort och barnvänligt café mitt på en av Lidköpings mysiga kullerstensgator.

Varför inte också övernatta på Kronocamping som även har laddat med massa roliga Halloweenaktiviteter under Höstlovet, testa till exempel deras Halloween Camp med rysliga roliga aktiviteter för alla höstlovslediga!

Nearby